Ik ben Olivia en sta sinds zomer 2013 met mijn pony Chelsea op Santhorst. Mijn moeder heeft vroeger veel gereden en woonde op een renstal in Australië. Ik reed altijd op mijn oude paardje Choco als we daar op vakantie waren. Zo ben ik besmet geraakt met het ‘paardenvirus.’ Toen ik van Singapore naar Nederland verhuisde was het al snel duidelijk dat ik wilde gaan rijden. Ik kwam via mijn buurvrouw terecht bij de Patricia Hoeve in Biddinghuizen. Daar begon ik als 6- jarige meisje met ponyrijden. Elke week zat ik op Josje, een kleine Welsh pony. Na 2,5 jaar daar te hebben gereden verhuisde ik naar Wassenaar. Hier begon ik al snel bij de Westkustruiters. Ik heb daar 5 jaar gereden en heb heel veel geleerd. Ondertussen had ik ook 3 grote verzorgpaarden op Stal Pen- Aubert. Die heb ik voor 3 jaar met veel liefde verzorgd. Ik reed toen dus 1 keer in de week op de manege, 3 keer op mijn verzorgpaard en 1 keer in de maand extra springles op de Patricia Hoeve. Dat was al behoorlijk veel, maar goed als ik het maar leuk vond. Helaas kreeg mijn verzorg paard een peesblessure en moest ik vaker op de andere twee rijden. Die waren natuurlijk ook heel lief, maar het was niet hetzelfde. Ik kreeg daarna ook nog een leasepaard aangeboden op de manege, dat zag ik wel zitten. Mijn ouders besloten uiteindelijk dat ik eigen pony mocht uitkiezen aangezien ik dan toch al 5 keer in de week zou rijden. Een droom die uitkwam!

En toen begon de zoektocht naar mijn droompony. Zo een belangrijke keuze maak je natuurlijk niet alleen, dus ik besloot hulp te vragen bij mijn instructeur op de Patrcia Hoeve. Hij zou mij helpen met het zoeken naar een geschikte pony. Ondertussen had ik nog steeds les bij hem op een hele l euke pony genaamd Chelsea. Na veel pony’s te hebben geprobeerdw aren we eruit. Het moest toch Chelsea worden! Nu heb ik sinds zomer 2013 mijn echte eigen pony. Chelsea is een klein gebleven KWPN springpony van 2007. Ze is beetje eigenwijs, leergierig en heel lief. We hebben één keer in de week springles van de Koningin Emma vereniging, om de week dressuurles van Bianca Aubert en af en toe doen we gezellig mee met de leerzame springles van Paul op de manege. Springen is onze sterkste kant, maar dressuur gaat steeds beter. Onze eerstes pringwedstrijd zit erop en met een goed resultaat. We werden reserve kampioen van Zuid-Holland in de categorie BD. Ik hoop samen met haar nog ver te komen.

Chelsea en ik hebben het heel erg naar ons zin op Manege Santhorst.Er is altijd een gezellige sfeer, iedereen staat voor elkaar klaar als je hulp nodig hebt en er zijn altijd leuke activiteiten. Ook zijn Margriet en Arjan altijd wel ergens op stal te vinden als je ze nodig hebt of iets wilt vragen. De stallen worden altijd netjes onderhouden en er zijn sinds kort ook een stapmolen en paddock aan het compex toegevoegd, dat zijn natuurlijk super faciliteiten. Een keer in de maand worden er ook dressuurwedstrijden georganiseerd, de sfeer is dan heel gezellig en je kan een lekker hapje eten in de kantine. Ik hoop nog lang hier met Chelsea te blijven.


Barbara met haar paard Elza & Patricia met haar paard Sebastiaan
Onze paarden, Elza en Sebastiaan, stallen wij al jaren met veel plezier op Manege Santhorst. Vanwege de leeftijd van onze paarden, ze zijn allebei van 1986, hebben we ons inmiddels van wedstrijdruiters “omgeschoold” tot recreatieruiters. We hebben een drukke baan, we runnen samen het kantoor van het autoschadebedrijf van onze familie. Wij hebben echt behoefte aan rust wanneer we met onze paarden bezig zijn en die rust kunnen wij op Santhorst prima opzoeken. We zijn lid van Rijvereniging Koningin Emma zodat we gebruik kunnen maken van hun rijbaan aan de Papelaan, precies aan de overkant van de manege. Ook maken wij dankbaar gebruik van de ventweg om met onze paarden en honden te wandelen, maar ook voor het instappen en uitstappen. We lopen dan heerlijk tussen de weilanden door waar altijd wel wat te zien is zoals vogels, konijnen, koeien en schapen. Onze paarden staan in hun buitenstallen en in de zomermaanden mogen ze elke dag even op het wisselweilandje. Over zaken als entingen en ontwormen hoeven wij ons geen zorgen te maken, dat wordt allemaal vanaf de manege georganiseerd. Verder worden er altijd gezellige evenementen eorganiseerd, zoals de jaarlijkse fietstocht, beachvolley en de kerstjump. Het paard van Patricia was eerst van Margriet. Barbara heeft haar echtgenoot op de manege leren kennen en samen hadden zij een hondje dat ze van de vader van Arjan en Margriet hadden gekregen. Manege Santhorst is voor ons meer dan een manege, wij voelen ons er echt thuis.

Barbara Thoms en Patricia Owen