Algemene informatie
Hartelijk welkom op de website van Pensionstal Santhorst. De manege is gevestigd op de Papeweg in het mooie Wassenaar. Het complex biedt plaats aan 60 paarden en pony’s.

Er is een gezellige kantine, waar een hapje en een drankje gebruikt kunnen worden en er is een ruime parkeergelegenheid.

Ons complex voldoet uiteraard aan alle kwaliteitsnormen. Daarnaast bieden wij u optimale service. Dit, en de gemoedelijke en gezellige sfeer zullen er voor zorgen dat u en uw paard zich bij ons thuis voelen! Onze klanten vormen een gezellige mix van recreatieruiters en ruiters en amazones op hoger niveau.

Vanaf de stal zijn er diverse mogelijkheden om buitenritten te maken, o.a. naar de Vlietlanden, Wassenaarse landgoederen en strand en duinen. Met de auto en trailer bent u binnen een kwartier op het Wassenaarse strand.

Het complex

* Binnenrijbaan
De binnenrijbaan heeft de afmeting van 20 x 40 meter. In de binnenrijbaan ligt een zandbodem.

binnenrijbaan

* Buitenrijbaan
De buitenrijbaan van 20 x 60 meter ligt prachtig aan de bosrand.

* Paddocks
Sinds kort beschikken wij over 4 ‘stenen’paddocks.
     

en 3 extra zandpaddocks.
 

* Stallen
De pensionstal bevat een lange binnenstal met 24 ruime boxen. Het klimaat in de stal is goed te regelen door middel van de grote schuifdeuren aan weerszijden van de stal. De 9 buitenboxen zijn rustig gelegen met schitterend uitzicht op een weiland en bosrand. Er zijn verder nog 3 boxen onder een overkapping en daar tegen over 3 buitenboxen.

stallen     stallen 1

 * Zadelkasten en spuitplaatsen
Onze pensionklanten kunnen gebruik maken van een eigen zadelkast voor de rijuitrusting. De kasten zijn beveiligd d.m.v. een alarmsysteem. Er zijn twee spuitplaatsen. De binnen spuitplaats heeft warm water, verkrijgbaar d.m.v. een muntautomaat. Bij de buiten spuitplaats is alleen koud water beschikbaar.

zadelkasten     spuitplaats

*Solarium
Gun uw paard de luxe van een solariumgang en zie de ontspanning! Het infrarode licht heeft stralingswarmte. Deze stralingswarmte heeft het voordeel dat ze het paardenlichaam direct opwarmen en het lichaam binnendringt, zonder dat de omgevings- temperatuur onaangenaam hoog oploopt.

”Zonnen” voor uw paard wordt aangeraden om de gezondheid van uw paard te bevorderen en de weerstand te verbeteren. Na zware inspanning zorgt de verbeterde bloedsomloop voor snellere afvoer van melkzuur in de spieren. Hierdoor zal training vergemakkelijken. Uw paard zal eerder opdrogen na het werk en/of afspoelen en minder vatbaar zijn.

Ook bij zieke paarden is een zonnebehandeling een goede steun bij de therapie. Wonden genezen sneller, eczeem is beter te behandelen, verlichting van zadeldruk ect.

Kortom, maak gebruik van deze extra luxe voor uw paard!

solarium     solarium 1

* Kantine
Er is een gezellige kantine van waar je zicht hebt op de binnenrijbaan. Het grote zonnige terras kijkt uit over de buitenrijbaan en het aangrenzende weiland. Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag bent u van harte welkom voor koffie&gebak, een lunch, avondeten of gewoon een drankje&een hapje. Ook uw kinderen zullen zich niet vervelen, naast een aantal speeltoestellen is er een zee van ruimte om te spelen. Indien de kantine gesloten is, is er een koffie en frisdrank automaat.

De kantine en manege kunnen ook worden gebruikt voor uw receptie, bedrijfsfeest of kinderpartijtje. Daarbij is een volledige catering mogelijk want BBQ’en is onze specialiteit. Informeer naar alle mogelijkheden. Er zijn ieder jaar terugkerende evenementen als volleybaltoernooi, fietstocht en viswedstrijd.

     kantine 1