De basis van de huidige pensionstal is gelegd in de jaren 60 door een groepje kinderen, na schooltijd gingen zij naar de boerderij van Cees en Greet van Santen, want naast melkkoeien liep er een groot aantal Shetland pony’s voor de fokkerij in het land. En er was natuurlijk niets spannender dan op die pony’s te klimmen en proberen om er op te blijven zitten.

Greet van Santen was in die tijd een enthousiast lid van de landelijke rijvereniging Koningin Emma. Ze ontwikkelde zich tot een Z dressuur amazone in de samengestelde wedstrijden stond ze ook haar ”mannetje”!

Hierdoor ontstonden de plannen om, naast de fokkerij van pony’s ook rijlessen te gaan geven. Al snel was de zaterdag en de woensdagmiddag volgeboekt met lessen waarin zo’n 12 ponykinderen mee reden.

Maar het bleef niet alleen bij ponylessen, er was ook veel vraag van volwassenen naar paardrijdlessen. Dus werden er paardenstallen bij de boerderij gebouwd. Een buiten- en binnenbak werden aangelegd, en de kleine zadelkamer annex barretje veranderde in een grote kantine, en zo ontwikkelde de boerderij van Greet en Cees van Santen zich tot een echt manegebedrijf.

Naast de lessen werden er veel wedstrijden georganiseerd.

historie 3     historie 2     historie 1